GET IN TOUCH

Come and talk to us about ideas or new projects - natasha@natashareid.co.uk

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2014 by Natasha Reid Design. All rights reserved. | natasha@natashareid.co.uk

 

TAILORED HOUSE

AN UPLIFTING NEW HEART FOR THE HOME FOR A YOUNG FAMILY TO GROW. SIMPLE MATERIALS, SPACE AND LIGHT CRAFTED AROUND THE DETAILS OF EVERYDAY LIFE

Our clients were a young family looking for space to grow and to better fit their lifestyle. Their grand period home was already spacious and well proportioned, with a generous garden. However they spent most of their time in the small, dark outrigger kitchen and an awkward leftover space nearby.  

Our task was to provide more sociable and connected spaces for family living, which could flexibly bring together the everyday activities of cooking, playing, eating, living, entertaining and cleaning. A key aspiration was a stronger relationship between the interiors and the garden; one of the property’s greatest assets.

 

 

 

 

MAKING EVERYDAY LIVING BEAUTIFUL

From the outset, a sense of openness, light and “flow” was very important, as well focusing on the functionality of the kitchen, as the new hub and heart of the home. The project required a very budget-conscious approach, however in the studio we see this as an opportunity to be even more creative; we believe that making everyday living beautiful doesn’t need to be expensive.

 

To realise this, we worked very closely with our clients and designed from the inside out, to create a completely customised solution in an affordable way. We tailored each aspect around the everyday routines and lifestyle of the family, in order to make an uplifting space infused with light and individualised down to the smallest details.  

 

SERENITY & SOCIABILITY

A feeling of spaciousness was very important, so we used a range of space-saving storage solutions to create a serene atmosphere with lots of clean lines, soft colours and subtle textures to enhance the sense of calm. A core part of the concept was more sociability and connection; we realised this through key joinery pieces which frame views between spaces and connect different aspects; the old house to the new, the inside and the garden.

 

Our design for the kitchen included a unique island with an integrated “eat-in” table, which creates a flexible, multi-use hub for cooking, eating and socialising.  A new opening through to the playroom and a full-height slot window allows the couple to cook and always have a clear view of their young children playing in both the house or garden.