GET IN TOUCH

Come and talk to us about ideas or new projects - natasha@natashareid.co.uk

  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2014 by Natasha Reid Design. All rights reserved. | natasha@natashareid.co.uk

 

MERZBAU PAVILION

TEMPORARY EXHIBITION SPACE & VISITOR EXPERIENCE AT TATE BRITAIN

We were commissioned by the Merz Barn Project to develop a proposal for a temporary pavilion at the Tate Britain to coincide with the major Kurt Schwitters exhibition held at the gallery.

 

 

RESPONDING TO THE MERZBAU

The concept for the pavilion explores a contemporary re-interpretation of Kurt Schwitters most important works, the MerzBau. The intervention forms a temporary experimental arts space which reverses the concept of the Merzbau, where Schwitters created sculptural forms inside of a building.Here, sculptural forms boldly create the external skin of the pavilion, a beacon which celebrates and announces the presence of the exhibition within the Tate Britain.

 

At lower level, the geometry is ordered, rectilinear and of larger scale, however as you ascend, the elements become more angular, less ordered and more sculptural and filigree.

This 3D relief forming the walls can be inhabited by the public, internally and externally, as seats, ledges for objects and stands to lean on. Gaps between the collaged elements allow enticing glimpses in and out, ever-changing as you move through and around the pavilion.